Efterrätt - Princesstårta

Det är mycket billigare att göra en egen princesstårta än att handla en.

Tårtbotten:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 potatismjöl
1 tsk bakpulver

Ingredienser i tårtan:
Hallonsylt
Marsipan
Grädde

1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröda en form.
2. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
3. Sen blandar du socker, vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en separat skål ordentligen.
4. Sen häller du ner mjölblandningen i äggsmeten.
5. Grädda mitt i ugnen 40 minuter.

Sen skär du tårtbotten i 3 delar när den har svalnat.

På första lagret har du vaniljkräm, på andra lagret har du hallonsylt och sen högst upp har du grädde.

Färdigplattad marsipan finns att köpa på livsmedelsbutiker.




(klicka för större bild)
                                                                                                                                   Av: MOA

Sega chokladrutor med pepparmintcrips

Du behöver

100 g smör

2 ägg

2 dl  strösocker

1 ½ dl vetemjöl

2 msk kakao

2 tsk bakpulver

250g karl fazes (marianne choklad)



Gör så här

Smörj och bröa en ugnsform med måtten 20-25 c. smält smöret och chokladen på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det som du nyss smälte. Blanda mjöl med kakao och bakpulver. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda 35 minuter i 150 grader.


Av: Martina

efterätter - panna cotta

Nu ska jag berätta ett enkelt recept på panna cotta som går hur snabbt som helst och göra och är världens godaste.

(ca 4 portioner)

Du behöver
1 dl gelesocker
3-4 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

koka upp och låt koka i ca 1/2 minut, häll sedan i snygga glas och ställ i frysen tills dom stelnat.

Du kan smaksätta med var du känner för tex, kakao, vaniljsocker, frystorkat kaffe eller krossa blåbä/hallon och sedan blanda ner det i "smeten"

När jag gjorde panna cottan hällde jag först i hallon i botten, sen när det va dags att servera vispade jag grädde och la på en klick och sen ännu mer hallon för den perfekta smaken.





/Martina

Efterrätter - Kladdkaka med snickers

Du behöver:
150 g
smör eller margarin
3 dl socker
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2st ägg
2 st snickers (ca 100g)
1 dl jordnötter
½ dl sirap

Gör såhär:
1.
Smält smöret och när allt smör är smällt lägg i snickersen så att den smälter, rör om.
2. Blanda ihop sockret, kakaon & vaniljsockret i en bunke.
3. Krossa jordnötterna smått.
4. Häll det smälta smöret med snickers i en matbrädare och tillsätt sockerblandningen, sirap samt jordnötterna, rör ihop
5. Tillsätt äggen, ett i taget.
6. Häll till sist i mjölet & rör tills smeten är slät.
7. Häll smeten i en smord form och grädda i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.

Sen har ni en riktigt god & smarrig kladdkaka som smakar exakt som snickers.

Av Maria



 


Efterrätt - Halloncheesecake

Recept för 6 personer:

10 digestivekex
75 g lättmargarin
1 burk kesella
1 ask philadelphia ost
river skal och saft av 1 citron
1,5 dl florsocker
2 gelatinblad
200 g hallon
1 paket vaniljglass
6 stycker maränger

Tilllagning:
1. Man mixar kexen med smält margarin. Sen trycker man ut kexblandningen i ett löstagbar form.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Medans dom ligger i blö blandar du kessella, florsocker, philadelphia, saften + skalet av citronen.
3. Värm upp gelatinbladen tills det har smält och droppa ner det i ostblandningen och rör om kraftigt. Sen breder du ut massan i formen. och stö över hallon och frys in formen.
4. Sen tar du fram formen ca 2 timmar innan gästerna ska komma så det inte är fryst. När du ser att ostblaningen inte är fryst längre. Breder du ut vaniljglass och stör över lite hallon + några maränger.



 

Av: Moa


 


Efterätt - mjuk kaka med blockchoklad

För 8 personer.

Recept på mjuka kakor kan man aldrig få för många av....
Denna kaka bör skäras med vass kniv för att få vackra skivor


Ingredienser

3 ägg
2 dl strösocker
1 1/4 dl olja
3/4 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100-150 g blockchoklad
smör till formen
Skorpmjöl till formen


Gör så här

1. Vispa ägg och socker pösigt
2. Blanda olja och mjolk.
3. Blanda alla torra ingredienser
4. Hacka blockchokladen grovt.
5. Häll lite av olja-mjölken i en skål, tillsätt lite mjölblandning under omrörning. Därefter åter lite olja-mjölk, lite mjöl o.s.v. OBS! Vispa inte.
6. Tillsätt sedan den vispade äggmassan och rör ner blockchokladen.
7. Häll smeten i smord och bröad form och grädda kakan ca 35 min i 180*



martinasmm

Av: Martina

Efterrätter - Äppelpaj med Toscatäcke

Du behöver:

Till Pajdegen:
125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
½ dl strösocker

Till Fyllning:
Ca 6 stora äpplen

Till Toscatäcket:
200 g smör eller margarin
3 dl strösocker
4 msk vetemjöl
4 msk mjölk
140 g flagad mandel
4 msk kanel

Gör såhär:
1.
Blanda ingredienserna till pajdegen i en matbredare och tryck sedan ut den i en pajform och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
2. Skala & kärna ur äpplena. Skär sedan ner den i mindre bitar.
3. Blanda ihop alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och låt det koka i några minuter.
4. Sätt ungen på 200 grader. Pricka hål i pajskalet med en gaffel och förgrädda det i 10 minuter. Låt svalna!
5. Lägg äpplena i pajskalet och häll sedan över toscasmeten. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Låt sedan pajen svalna & servera den med vanilj glass, utsökt!





 

 av Maria

RSS 2.0