Efterrätt - Halloncheesecake
Recept för 6 personer:
10 digestivekex
75 g lättmargarin
1 burk kesella
1 ask philadelphia ost
river skal och saft av 1 citron
1,5 dl florsocker
2 gelatinblad
200 g hallon
1 paket vaniljglass
6 stycker maränger
Tilllagning:
1. Man mixar kexen med smält margarin. Sen trycker man ut kexblandningen i ett löstagbar form.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Medans dom ligger i blö blandar du kessella, florsocker, philadelphia, saften + skalet av citronen.
3. Värm upp gelatinbladen tills det har smält och droppa ner det i ostblandningen och rör om kraftigt. Sen breder du ut massan i formen. och stö över hallon och frys in formen.
4. Sen tar du fram formen ca 2 timmar innan gästerna ska komma så det inte är fryst. När du ser att ostblaningen inte är fryst längre. Breder du ut vaniljglass och stör över lite hallon + några maränger.


10 digestivekex
75 g lättmargarin
1 burk kesella
1 ask philadelphia ost
river skal och saft av 1 citron
1,5 dl florsocker
2 gelatinblad
200 g hallon
1 paket vaniljglass
6 stycker maränger
Tilllagning:
1. Man mixar kexen med smält margarin. Sen trycker man ut kexblandningen i ett löstagbar form.
2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Medans dom ligger i blö blandar du kessella, florsocker, philadelphia, saften + skalet av citronen.
3. Värm upp gelatinbladen tills det har smält och droppa ner det i ostblandningen och rör om kraftigt. Sen breder du ut massan i formen. och stö över hallon och frys in formen.
4. Sen tar du fram formen ca 2 timmar innan gästerna ska komma så det inte är fryst. När du ser att ostblaningen inte är fryst längre. Breder du ut vaniljglass och stör över lite hallon + några maränger.


Av: Moa
Kommentarer
Postat av: Anonym
låter som en fräsch efterrätt
Trackback