Efterätt - mjuk kaka med blockchoklad
För 8 personer.
Recept på mjuka kakor kan man aldrig få för många av....
Denna kaka bör skäras med vass kniv för att få vackra skivor
2 dl strösocker
1 1/4 dl olja
3/4 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100-150 g blockchoklad
smör till formen
Skorpmjöl till formen
2. Blanda olja och mjolk.
3. Blanda alla torra ingredienser
4. Hacka blockchokladen grovt.
5. Häll lite av olja-mjölken i en skål, tillsätt lite mjölblandning under omrörning. Därefter åter lite olja-mjölk, lite mjöl o.s.v. OBS! Vispa inte.
6. Tillsätt sedan den vispade äggmassan och rör ner blockchokladen.
7. Häll smeten i smord och bröad form och grädda kakan ca 35 min i 180*
Recept på mjuka kakor kan man aldrig få för många av....
Denna kaka bör skäras med vass kniv för att få vackra skivor
Ingredienser
2 dl strösocker
1 1/4 dl olja
3/4 dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
100-150 g blockchoklad
smör till formen
Skorpmjöl till formen
Gör så här
1. Vispa ägg och socker pösigt2. Blanda olja och mjolk.
3. Blanda alla torra ingredienser
4. Hacka blockchokladen grovt.
5. Häll lite av olja-mjölken i en skål, tillsätt lite mjölblandning under omrörning. Därefter åter lite olja-mjölk, lite mjöl o.s.v. OBS! Vispa inte.
6. Tillsätt sedan den vispade äggmassan och rör ner blockchokladen.
7. Häll smeten i smord och bröad form och grädda kakan ca 35 min i 180*
Kommentarer
Trackback