smörgåstårta som kan ätas när som helst
Det här är en smörgåstårta för människor som tänker på vikten, och man kan äta smörgåstårtan som både förätt/huvudrätt/efterätt/nattmat. Jag har gjort den här för er som ska ha någon slags bjudning snart och kan då lätt till laga den här hemma med mina instruktioner. Lycka till!
Du behöver
Smal" smörgåstårta 16-20 portioner
8 polarkakor ( ½ = 4 runda kakor)
Fyllning 1:
150gr 10% lagrad ost, riven
250 gr kesella 1%
15 st skivade svarta oliver
Om osten är torr rör i ett par msk 0% grekisk yoghurt så fyllningen blir "smidig"
Fyllning 2:
200 gr Philadelphia ost 5 %
1 ask ansjovisfileér (125 gr) finhackade (inkl spad)
5 st soltorkade tomater (torra & mjuka ! ej i olja), finhackade
Fyllning 3:
250 gr kesella 10% eller 250 gr philadelphiaost 5%
300 gr kallrökt lax i små bitar
½ pkt fryst dill
Garnering
250 gr kesella 10%
1 msk italiensk salladskrydda
2 pkt prosciottoskinka (a' 80 gr, torkad i 200 ugn 7 + 3 min)
Blandade färska frukter ( jordgubbar, honungsmelon, physalis, kiwi och druvor)
Gör så här
Rör ihop de tre fyllningarna ( går bra att göra i god tid i förväg)
Lägg ihop bröden (två och två så de bildar en rund botten) med fyllningarna i mellan, tänk på att inte lägga skarvarna över varandra, då faller tårtan isär. Hit kan du förbereda flera timmar i förväg, täck bara med fuktad handduk och plastfolie och ställ i kylen.
Torka skinkan i ugnen på ett bakplåtspapper 7 min på första sidan och 3 på den andra, skivorna ska bli helt stela och torra ( håll ett öga på ugnen, ibland går det jättefort)
Bryt eller skär skinkskivorna i två delar, så blir de lagom höga för tårtans kanter. Låt dem ligga på ett galler tills det är dags att dekorera tårtan annars mjuknar de.
Blanda kesellan och salladskryddan och bre det runt hela tårtan, det är viktigast att sidorna blir helt täckta, på ovan sidan kan du lägga på så mycket frukt att det döljer brödet om det tittar fram.
"Ställ" skinkskivorna (tryck fast dem) runt tårtans kant så att den toppiga kanten står upp något ovanför brödet.
Dekorera frikostigt med färsk frukt
Tips:
Blir även god med mörkt bröd men då kan det vara bra att tunna ut fyllningarna så att brödet mjuknar lite!


/Martina
Du behöver
Smal" smörgåstårta 16-20 portioner
8 polarkakor ( ½ = 4 runda kakor)
Fyllning 1:
150gr 10% lagrad ost, riven
250 gr kesella 1%
15 st skivade svarta oliver
Om osten är torr rör i ett par msk 0% grekisk yoghurt så fyllningen blir "smidig"
Fyllning 2:
200 gr Philadelphia ost 5 %
1 ask ansjovisfileér (125 gr) finhackade (inkl spad)
5 st soltorkade tomater (torra & mjuka ! ej i olja), finhackade
Fyllning 3:
250 gr kesella 10% eller 250 gr philadelphiaost 5%
300 gr kallrökt lax i små bitar
½ pkt fryst dill
Garnering
250 gr kesella 10%
1 msk italiensk salladskrydda
2 pkt prosciottoskinka (a' 80 gr, torkad i 200 ugn 7 + 3 min)
Blandade färska frukter ( jordgubbar, honungsmelon, physalis, kiwi och druvor)
Gör så här
Rör ihop de tre fyllningarna ( går bra att göra i god tid i förväg)
Lägg ihop bröden (två och två så de bildar en rund botten) med fyllningarna i mellan, tänk på att inte lägga skarvarna över varandra, då faller tårtan isär. Hit kan du förbereda flera timmar i förväg, täck bara med fuktad handduk och plastfolie och ställ i kylen.
Torka skinkan i ugnen på ett bakplåtspapper 7 min på första sidan och 3 på den andra, skivorna ska bli helt stela och torra ( håll ett öga på ugnen, ibland går det jättefort)
Bryt eller skär skinkskivorna i två delar, så blir de lagom höga för tårtans kanter. Låt dem ligga på ett galler tills det är dags att dekorera tårtan annars mjuknar de.
Blanda kesellan och salladskryddan och bre det runt hela tårtan, det är viktigast att sidorna blir helt täckta, på ovan sidan kan du lägga på så mycket frukt att det döljer brödet om det tittar fram.
"Ställ" skinkskivorna (tryck fast dem) runt tårtans kant så att den toppiga kanten står upp något ovanför brödet.
Dekorera frikostigt med färsk frukt
Tips:
Blir även god med mörkt bröd men då kan det vara bra att tunna ut fyllningarna så att brödet mjuknar lite!


/Martina
Kommentarer
Trackback