Förrätt - Focaccia
Focaccia är absolut mitt favorit bröd. Det är enkelt att göra och super gott. Den kan serveras både kall och varm.
Detta recept är för ca 10 personer
Ingredienser:
25 g färsk jäst
7 dl kallt vatten
1/2 msk salt
12 dl vetemjöl
1 msk gourmetsalt
några kvistar färsk rosmarin
Så här gör du:
1. Lös upp jästen i 7 dl kallt vatten. Rör ner lite mjöl i taget och tillsätt saltet. Degen ska vara lös. Låt degen jäsa i 1-2 timmar eller över natten i kylskåpet.
2. Häll 1 dl olivolja på en plåt. Och häll ut degen på plåten. Sen drar du ut degen på hela plåten. Är det svårt att få ut degen kan du ta lite olja på händerna så blir det lättare.
3. Sätt ner några kvistar rosmarin på plåten och salt sen avsluta med att ringa ut lite olivolja på degen.
4. Grädda brödet i 200 grader ca 30 minuter.


Detta recept är för ca 10 personer
Ingredienser:
25 g färsk jäst
7 dl kallt vatten
1/2 msk salt
12 dl vetemjöl
1 msk gourmetsalt
några kvistar färsk rosmarin
Så här gör du:
1. Lös upp jästen i 7 dl kallt vatten. Rör ner lite mjöl i taget och tillsätt saltet. Degen ska vara lös. Låt degen jäsa i 1-2 timmar eller över natten i kylskåpet.
2. Häll 1 dl olivolja på en plåt. Och häll ut degen på plåten. Sen drar du ut degen på hela plåten. Är det svårt att få ut degen kan du ta lite olja på händerna så blir det lättare.
3. Sätt ner några kvistar rosmarin på plåten och salt sen avsluta med att ringa ut lite olivolja på degen.
4. Grädda brödet i 200 grader ca 30 minuter.


Kommentarer
Postat av: Anonym
Åhh det där såg jätte gott ut. Kul med mycket bilder
Postat av: Lisa
muuumss
Postat av: Fredrik *Frisören
ser otroligt gott ut!
Postat av: Fanny
Härlig blogg ! :)
Super gott ser det ut :P
Har ny design . Skulle vara snällt om du kommenterade om du gillade den eller inte :¨)
Trackback