Mozzarellafyllt bröd med soltorkade tomater och basilika

1 Bröd
Du behöver:
15 g
färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special

Fyllning:
200 g
mozzarellaost
2 dl soltorkadetomater
1 dl färsk/fryst basilika

Gör såhär:
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2. Blanda i mjölet, lite i taget tills degen blivit fast.
3. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
4. Tryck ut degen i en stor fyrkant ca 1 cm tjock
5. Lägg på den skivade mozzarellan, basilikan och dem soltorkade tomaterna.
6. Pensla den ena kanten med vatten och rulla ihop degen och forma den till en krans
7. Låt degen jäsa i ca 30 minuter till och sätt under tiden på ugnen på 250 grader
8. Häll över lite olja, basilika och flingsalt på brödet och grädda det i ugnen i ca 20 min


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0