Morotskaka
Du behöver:
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1½ tsk kanel
½ tsk ingefära
1 tsk salt
1½ dl solrosolja
5 dl rårivna morätter
Till glasyren:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g cream fraish
Gör såhär:
1. Vispa ägg och socker vitt och poröst
2. Blanda dem torra ingrädienserna och vänd ner dem i äggsmeten
3. Tillsätt oljan och morötterna och blanda ihop allt
4. Häll smeten i en smord och bröad form men löstagbar kant.
5. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 50 min
6. Blanda ihop alla ingredienser till glasyren och när kakan kallnat så smetar du ut glasyren över den med en slickepott

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1½ tsk kanel
½ tsk ingefära
1 tsk salt
1½ dl solrosolja
5 dl rårivna morätter
Till glasyren:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g cream fraish
Gör såhär:
1. Vispa ägg och socker vitt och poröst
2. Blanda dem torra ingrädienserna och vänd ner dem i äggsmeten
3. Tillsätt oljan och morötterna och blanda ihop allt
4. Häll smeten i en smord och bröad form men löstagbar kant.
5. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 50 min
6. Blanda ihop alla ingredienser till glasyren och när kakan kallnat så smetar du ut glasyren över den med en slickepott

Kommentarer
Trackback