Kladdkaka med daim

Du behöver:
50 g smör
½ dl matolja
2 ägg
2 dl socker
1 dl farinsocker
2 ½ dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 rsk salt
200 g daim

Gör såhär:
1. Smält smöret och tillsätt oljan
2. Vispa ägg, socker och farinsocker pösigt och rör ner det varma smöret
3. Blanda dem torra ingredienserna och vänd ner i smeten
4. Krossa 150 g daim och blanda ner det i smeten
5. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant
6. Grädda i 150 grader i ugnen i ca 30 min
7. Strö över daim medans kakan är varn och låt sen kakan svalna
Servera kakan med grädde eller glass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0