Förrätt - Ceacarsallad med ceacardressing
Ceacarsallad
Det funkar att äta som en förrätt, fast i mindre mängd än vad jag har på bilderna, jag åt det som en middag vid det tillfället jag lagade denna goda sallad.
Kyckling
Avocado
Ruccula
Krussallad
Paprika
Parmesanost
Krutonger
Feta ost
Romansallad
Så här gör du:
1. Skölj och hacka sallad och grönsakerna och lägg på tallriken.
2. Stek kycklingen i små bitar och lägg den på salladen.
3. skär små brödtärningar och stek i olja och vitlök så blir det goda krutonger.
4. Sen häller du på den goda ceacardressingen som du har recept på här under.
Ceacardressing
1 ägg
1msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
salt och peppar
2 sardeller
1 tsk dijonsenap
1 ägg

Av: Moa
Det funkar att äta som en förrätt, fast i mindre mängd än vad jag har på bilderna, jag åt det som en middag vid det tillfället jag lagade denna goda sallad.
Kyckling
Avocado
Ruccula
Krussallad
Paprika
Parmesanost
Krutonger
Feta ost
Romansallad
Så här gör du:
1. Skölj och hacka sallad och grönsakerna och lägg på tallriken.
2. Stek kycklingen i små bitar och lägg den på salladen.
3. skär små brödtärningar och stek i olja och vitlök så blir det goda krutonger.
4. Sen häller du på den goda ceacardressingen som du har recept på här under.
Ceacardressing
1 ägg
1msk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
salt och peppar
2 sardeller
1 tsk dijonsenap
1 ägg
1 vitlöksklyfta
4 msk riven parmesan
vitpepper
1 msk honung
citronsaft
Så här gör du:
1. sjud upp vatten i en liten kastrull, kocka ägget 2 minuter. Spola sedan av det i kallt vatten och skrapa ur ägget i en skål. Rör sönder ägget. Rör i vinäger och salt. S
2. Tillsätt olivolja droppvis under omrörning.
3. Hacka sardeller och lägg dom i skålen tillsammans med dijonsenap, vitlök, riven parmesan och honung. Smaka av med vitpeppar, salt och lite citronsaft.


Av: Moa
Kommentarer
Trackback