Efterrätt - Vaniljhorn
Vaniljhorn: 40 stycken
5 dl vetemjöl
200 g smör
2 msk vaniljsocker
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175˚C. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvispen, använd visparna, tills det blir en smulig deg.
2. Tryck ihop degen med handen i bunken. Ta upp degen på köksbänken. Rulla degen till två tjocka rullar och lägg dem i kylskåpet i ca 20 minuter. Skär varje rulle i 20 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne som du böjer och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Rulla inte för tunt, då bryts kakorna lätt sönder när de är klara.
3. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska inte få färg, men kännas lätta när de är klara. Låt kakorna svalna något på plåten. Strö över rejält med socker och lyft över dem på ett galler för att svalna.

Av: Moa
5 dl vetemjöl
200 g smör
2 msk vaniljsocker
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 175˚C. Vispa ihop smör, vaniljsocker och mjöl med elvispen, använd visparna, tills det blir en smulig deg.
2. Tryck ihop degen med handen i bunken. Ta upp degen på köksbänken. Rulla degen till två tjocka rullar och lägg dem i kylskåpet i ca 20 minuter. Skär varje rulle i 20 bitar. Rulla ut varje bit till en pinne som du böjer och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Rulla inte för tunt, då bryts kakorna lätt sönder när de är klara.
3. Baka kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kakorna ska inte få färg, men kännas lätta när de är klara. Låt kakorna svalna något på plåten. Strö över rejält med socker och lyft över dem på ett galler för att svalna.

Av: Moa
Kommentarer
Postat av: Maria - Fashion, Fame and Everything in Between
Hej hej!
Du var en av vinnarna i tävlingen på min blogg.
Hör av dig snarast för att få din vinst =)
/Maria
Trackback