Efterrätt - Fruktkaka med konjakssmak

Denna kaka har jag själv aldrig smakat. Men jag lovar att smeten var riktigt god. Har precis suttit och slickat ur skålen. 
 
Fruktkaka med konjakssmak (16 bitar)

200 g torkade fikon
2 dl russin
3/4 dl konjak
50 g hackade och syltade apelsinskal
3,5 dl vetemjöl
200 g smör
3 ägg
0,5 tsk bakpulver

Så här gör du fruktkakan:
1. Hacka fikonen och lägg dem i en skål med russin, häll över konjak och låt skålen stå övertäckt. (gärna över natten).
2.  Ta fram smöret i god tid så det hinner bli rumstempraterat.
3. Smörj och bröa en 1,5 litersform.
4. Sätt ugnen på 150 grader . Blanda de marinerade fikonen med russinen och apelsinskalen och 1 dl av mjölet.
5. Rör smör och socker smidigt.  Tillsätt 1 ägg i taget och rör om hela tiden. Sen blandar du resten av mjölet med bakpulver och rör ner. Och blanda det noga.
6. Grädda på nedersta falsen i ca 1 timme. Låt kakan stå något dygn. Så blir den som godast.


Av: Moa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0