förrätt/efterrätt
Saltade solrosfrön går väldigt fort att göra och är riktigt gott. Du kan bjuda på det när som helst, när du har stor middag eller när du bara sitter hemma en kväll helt själv
Ingredienser:
2 dl solroskärnor
ca 1 msk salt
ca 2 msk vatten
Gör såhär:
1. För att få mer smak på solroskärnorna rostar jag dem först. Lägg kärnorna i en torr stekpanna och låt dem få lite färg.
2. Häll på salt. Jag gillar att göra dem rikigt salta så jag använder ganska mycket salt drygt en msk.
3. Häll på vatten och låt vattnet koka bort så att kärnorna blir torra och saltet sitter fast på dem.

av: martina
Ingredienser:
2 dl solroskärnor
ca 1 msk salt
ca 2 msk vatten
Gör såhär:
1. För att få mer smak på solroskärnorna rostar jag dem först. Lägg kärnorna i en torr stekpanna och låt dem få lite färg.
2. Häll på salt. Jag gillar att göra dem rikigt salta så jag använder ganska mycket salt drygt en msk.
3. Häll på vatten och låt vattnet koka bort så att kärnorna blir torra och saltet sitter fast på dem.

av: martina